Na de basisschool

Zit jij in het vijfde of zesde leerjaar? Dan is deze pagina speciaal voor jou! Klaar met de lagere school … En je stelt je de vraag wat nu?

Talentenschool Turnhout

We zijn er als school van overtuigd dat al onze kinderen talent hebben. Daarom werken we heel graag samen met Talentenschool Turnhout, een secundaire school in Turnhout met een Persoonlijke, Innovatieve en Talentontwikkelende aanpak. Kortom: een school met PIT! Doorheen het schooljaar maken onze leerlingen op regelmatige basis kennis met Talentenschool Turnhout en hun ruim studieaanbod (Talent-academy, Talentendag en STEM-dag). Veel van onze kinderen vervolgen dan ook hun weg richting deze school en gaan hier verder aan de slag met hun eigen talenten.

Meer weten over Talentenschool Turnhout? We laten hen graag zelf uitleggen wat hun school uniek maakt.

1ste graad

Weet je al heel goed wat je wilt? Dan kan je in 1A onmiddellijk kiezen voor 1A Cognosco Latijn1A Cognosco STEM of 1A STEM. Wanneer je nog twijfelt, kan je terecht in 1A Cognosco Talent1A Talent of 1B Talent waarbij we je laten proeven van ons ruim aanbod aan talent- en praktijkmodules. Daarin ontdek je je talent, zie je waar je sterk in bent en kan je je al doelgericht voorbereiden op het tweede jaar waarin je je talent verder kan uitdiepen. Je krijgt hierover feedback in ons talentenrapport.

Zo kan jij als leerling nog zelfverzekerder en met meer zin om te leren aan het tweede jaar beginnen en doelgericht kiezen uit onze acht basisopties in 2A en onze vijf basisopties in 2B.

Met hét breedste studieaanbod van Turnhout vind je op onze school zeker een studierichting die aansluit bij jouw talent en interesses.

Onze school beschikt op campus Boomgaard over een nieuw en compact schoolgebouw, uitsluitend bestemd voor leerlingen van de 1ste graad, waardoor de overgang van lagere school naar secundair vlot en veilig verloopt.

Op zoek naar mijn talent

Niet enkel aandacht voor kennis

Door hun Cognosco-aanpak in de A-stroom en Flextra-aanpak in de B-stroom heeft Talentenschool Turnhout niet enkel aandacht voor kennis, maar ook voor vaardigheden, attitudes en 21ste-eeuwse competenties. Hun leerlingen bereiken hierdoor niet enkel op een kwaliteitsvolle manier de eindtermen, maar beschikken na de eerste graad over extra competenties die nodig zijn voor de uitdagingen van morgen.

Leerlingen die interesse hebben in STEM worden binnen Talentenschool Turnhout op hun wenken bediend. Vanaf het 1ste jaar kan je voluit kiezen voor STEM-modules, bovenop de vakkencluster STEM, die leerlingen uitdagen om probleemoplossend op zoek te gaan naar technologische problemen. Hiernaast worden leerlingen tijdens onderzoek uitgedaagd in out of the box-projecten.

Talentenschool Turnhout beschikt over een nieuw en compact schoolgebouw, uitsluitend bestemd voor leerlingen van de 1ste graad, waardoor de overgang van lagere school naar secundair vlot en veilig verloopt.

Keuze uit 7 departementen

In de hogere graden kunnen de leerlingen kiezen tussen zeven departementen (ASO, TSO of BSO). Ligt hun talent in het creatieve, dan kiezen ze het beste een richting uit het departement Kunst en creatie. Is de leerling taalgevoelig, dan vindt hij vast zijn weg in het departement Taal en cultuur. Leerlingen die gefascineerd zijn door de wonderen van de natuur vinden hun uitdaging in het departement STEM-wetenschappen. Heeft de leerling dollartekens in de ogen kan hij zich laten inspireren in het departement Economie en organisatie. Is de leerling geboeid door zorg voor anderen kan hij zijn talent kwijt in het departement Maatschappij en welzijn. Leerlingen met een passie voor wetenschap en techniek kunnen terecht in het departement STEM-technieken. Wil de leerling tot slot gasten verwennen op een hoog culinair niveau, dan kan deze terecht in het departement Voeding en horeca.

Thuisvoelen in het secundair onderwijs

OvereenkomstenVerschillen
KwaliteitsvolNieuwe leerkrachten
Persoonlijke aanpak en zorgNieuwe schoolomgeving
Innovatieve aanpakMeer gerichte studiekeuze maken
Talent staat centraal
Activerend leren en zelfontdekkend leren
Pedagogisch project van het GO!

Door onze nauwe samenwerking met Talentenschool Turnhout zet onze school maximaal in op een goede doorstroom van informatie en voelt elke leerling zich snel thuis in het secundair onderwijs.

Geïnteresseerd? Klik dan zeker even door naar de website van Talentenschool Turnhout!

Na de basisschool